Enkel övning som kan förhöja välmåendet i vardagen

Vad längtar ditt hjärta efter?

Det där med att skicka blommor känns bara jobbigt för många. Men kanske vill du öppna för lite mer intimitet till dig själv, till livet eller till en vän/partner? Då är det här brevet till dig!

Intimitet kan betyda många och olika saker; närhet, kontakt, öppenhet eller njutning! Eller att helt enkelt kunna känna mer. Och mer intimitet i livet öppnar för närmare kontakt både med dig själv och andra. Man blir helt enkelt en skönare människa att hänga med! Det räcker med några sekunder för att börja öppna hjärtat för mer intimitet!

Övning för ditt välmående

Testa t.ex. den här rörelsen som jag kallar för ”Två andetag”:

Lägg handen över pannan och andas in djupt. Andas ut och låt handen stryka ner längs ena kinden, bak kring nacken, tillbaka och ner längs halsen och landa över hjärtat. Andas in och ut en gång till med handen kvar över hjärtat.

Klart.

Hur kändes det? Går det att göra om rörelsen så att den blir skönare för dig? Eller kan du tänka något snällt till dig själv samtidigt så att det känns mer? Vad skulle du behöva höra just nu? Nacken är du också ett lätt ställe att utforska intimitet med en partner. Precis som reflexen när en kattmamma lyfter sin unge, så slappnar vi av lättare vid beröring just i nacken. Visste du att det också går att öva upp känsligheten så att du kan få orgasm bara av beröring i nacken?

Välmående i vardagen med intimitet

Utforska intimitet

Prova att utforska intimitet och känslighet i nacken med en vän eller partner! Tag hjälp av andetaget, om naglar eller skägg finns, eller olja/serum. – Hur kan det bli lite skönare? Eller så bara tar du hjälp av orden: ”Hur kan det bli lite skönare just nu?” idag. Går det att duscha lite skönare? Äta så att det känns lite godare? Inte svara på alla telefonsamtal? Stå i solen några sekunder? Följ din njutning, det som känns i dig!

Vi kanske inte behöver en massa skönhetsprodukter, men låt oss bli bara lite skönare människor på den här jorden!

Hildur Hadenius

Gynekolog och produktutvecklare på Hemply Balance