Vad är terpener?

Terpener. Ordet som bokstavligen är doft och smak. Trots att dessa funnits runt omkring dig under hela ditt liv har du nog inte riktigt vetat att det är just terpener du upplevt.

What are terpenes?

Terpener

Terpenerna har levt lite i skymundan av de fytocannabinoider till exempel CBG, CBN, CBD och CBC, som finns i hampa och cannabis. Det finns över 100 väldoftande mirakel som går under samlingsnamnet terpener. De går i aromer som bär, mint, tall, citron, mango, kryddigt, blommigt och som tillsammans i olika kombinationer skapar en oändlig mängd nya doftupplevelser. För att inte tala om hur de interagerar med det olika fytocannabinoiderna och skapar något som kallas ”the entourage effect”. Låt oss dyka med huvudet före ner bland dessa väldoftande och välgörande ämnen.

Precis som hos vilka intensivt doftande blommor som helst så har cannabis och hampa med en stor skopa hjälp av evolutionen sett till att med hjälp av terpener locka till sig pollinerare och skrämma iväg inkräktare. En rätt härlig skyddsmekanism, i alla fall ur ett perspektiv som människa. Hittills har man hittat över 100 stycken individuella terpener i hampa och cannabis.

Dessa terpener anses inte bara vara viktiga för doftens skull eller hur de interagerar med fytocannabinoider eller det endocannabinoida systemet utan även de unika egenskaper som några av dem individuellt tycks ha. Din mormor har haft rätt hela tiden, och nu finns det forskning som liksom backar henne. Möjligen inte växterna runt oss, men deras terpener kan ha en mängd potentiella egenskaper. Till exempel kan terpenen Linalool i lavendel och kryddnejlika verka lugnande medan terpenen Alpha-Pinene som finns hos exempelvis tall och gran potentiellt kan verka lindrande vid mindre smärtor. Det finns dock inget vetenskapligt bevis att dessa terpener i kombination med fytocannabinoider ska ha någon som helst fysiologisk eller psykologisk verkan. Det ska alltså förtydligas att terpener i sin rena form potentiellt kan ha en påverkan på kroppen. Man är bara i startgroparna kring att förstå terpener och det återstår fortfarande mycket forskning kring ämnet innan man tydligt kan se huruvida terpener har någon som helst effekt på kroppen.

Nedan kan du se och läsa om vilka typer av terpener som skapar vilken typ av igenkännande doft. Enkelt att känna igen, och dessutom en riktigt ”showoff” som du kan använda när du står i typ, hissen (fast vi rekommenderar verkligen inte att du gör detta, om du inte är immun mot en stel stämning dvs). Terpenerna vi valt är de åtta vanligaste som förekommer i hampa och cannabis och som därför återfinns i våra hampaoljor, hampakapslar och hampa hudsalva.

Läs mer om våra produkter och köp här
KÖP NU